Rethink Madkultur

Rethink Madkultur kombinerer mad, læring og kultur igennem forskellige arrangementer, foredrag, events og workshops for børn, institutioner, arbejdspladser, ældre og familier.
Rethink Madkultur fokuserer på at formidle uddannelsesmæssige færdigheder som f.eks. matematik, biologi, natur og teknik, dansk og historie med hands-on-madlavning klasser, samleture, innovationskursus og skræddersyede arrangementer.
Siden 2014 udvikler Filmselvskab workshops og læringsforløb med lokale råvarer, sundhed og bæredygtighed for unge som ældre.

Opgave

Tang og vand
Tang lever i og under vand og indeholder store mængder vand. Det er spændende at se, hvordan tangs størrelse og vægt bliver, når man trækker vandet ud af tangen.

Prøv at lave nogle forsøg, hvor I arbejder med tang og dens måde at genskabe sig selv på. Sammenlign eventuelt med andre madvarer -eksempelvis en frisk tomat.

Diskuter hvad tang bruges til, og hvordan man eventuelt også kunne bruge den.
1. Hent noget frisk tang ved stranden.
2. Vej en passende mængde af tangen, og notér vægten.
3. Tør tangen i en ovn ved ca. 40oC, til den er knasende tør.
4. Læg mærke til, hvor meget tangen har ændret størrelse.
5. Vej nu tangen igen, og notér vægten. Hvor meget vand har tangen mistet under tørringen?
6. Læg nu den tørre tang i vand, og lad den suge alt det vand, den kan. Læg mærke til, hvordan tangen ændrer størrelse. Tag tangen op af vandet og ryst den grundigt. Vej den nu igen, og bemærk, hvor meget vand, den har suget til sig igen.
7. Diskutér dine observationer

Lav en visuel udstilling omkring jeres arbejde, som vil kunne udstilling på Godsbanen. I står selv for ferniseringen, hvor forældre, søskende, bedsteforældre og venner kan inviteres. RETHINK Madkultur vil være behjælpelig med at anvise tid og sted.

Kontaktperson